Dans

Bugg och foxtrot


Jag har dansat foxtrot sedan 1985 och bugg sedan 1988 och lett danskurser sedan 90-talet. Att dansa är bland det roligaste jag vet – rörelse, samspel och glada människor – kan det bli bättre? Min önskan är att fler personer kommer ut på dans, vågar dansa på fester och har kul tillsammans! Jag anordnar danskurser kontinuerligt i egen regi samt på begäran för företag eller privatpersoner.


Kursinnehåll
Lär dig grunderna i bugg och/eller foxtrot! Du dansar fram över golvet till pop, rock och dansbandsmusik. Ha kul och få en smidigare och starkare kropp på köpet! Lär känna nya människor. I slutet av kursen går alla som vill ut på lokal och dansar tillsammans. Jag brukar också ordna dansfester för kursdeltagare/tidigare kursdeltagare. Anmälan tas gärna emot även om du inte anmäler dig tillsammans med en partner, men du får plats i kursen först allteftersom det blir jämna par. Vissa av kurserna innehåller enbart bugg eller foxtrot. I andra kurser är det blandat bugg och foxtrot. Kurserna är upplagda på ca 10 timmar.


Innehåll bugg- och foxtrot- 1 kurs
Du lär dig grundsteg, turer, och teknik för att klara av grunderna i foxtrot och/eller riksbugg.
Mål: Att kunna några enkla turer och danssteg i riksbugg och/eller foxtrot samt att veta vad som gäller om du ska dansa ute på lokal eller vid privata tillställningar.
Upplägg: Teori och praktik varvas hela tiden. Du får lära dig grundsteg och ett antal turer, anpassat efter varje grupps behov och önskemål. Du lär dig grundsteg, kroppshållning, turer, dansfattning, viss teori och teknik för att klara av grunderna i foxtrot och/eller riksbugg. Musiken är dansanpassad, i ett något lugnare tempo till en början och snabbare allt eftersom i buggen, lugnare så småningom i foxtroten. I en kurs med både bugg och foxtrot dansar vi bugg ca 2/3 av tiden och foxtrot ca 1/3 av tiden.


Innehåll bugg- och foxtrot- 2 kurs
Du förfinar dina danssteg och förningen/att följa, lär in fler turer och teknik i foxtrot och/eller riksbugg. Du varierar och anpassar dansen efter musiken och rytmen i olika hastigheter.
Mål: Att kunna kombinera flera turer i rad, att variera dansstegen och stilen samt dansriktningen i bugg och/eller foxtrot efter känsla och hastighet på låten.
Upplägg: Teori och praktik varvas hela tiden. Du förfinar dina danssteg och fokuserar mer på riktningen samt provar variationer på stegen. Fler turer och turer i slingor lärs ut anpassat efter varje grupps behov och önskemål. Du lär dig variationer på grundstegen, att hålla ramen samt mer teori och teknik. Du förfinar din känsla för dansen och lär dig att variera din dansstil efter hastighet och känsla i musiken. I bugg ökar hastigheten på musiken, och ibland övar vi till lugnare låtar. I foxtrot får du dansa till lugnare låtar och ibland till snabbare musik. I en kurs med både bugg och foxtrot dansar vi bugg ca 2/3 av tiden och foxtrot ca 1/3 av tiden.


Innehåll bugg- och foxtrot- 3 kurs
Vi finslipar teknik, danssteg och förning/att följa. Du lär in fler turer och stegvariationer i foxtrot och/eller riksbugg. Du varierar och anpassar dansen efter musiken och rytmen i olika hastigheter. Det blir kickar i bugg och fria steg i foxtrot. Du slipar på din dansstil.
Mål: Att kunna kombinera flera turer i rad, att variera dansstegen och hitta sin egen stil samt bli säkrare på att skapa önskad dansriktning och ett flöde på turerna i bugg och/eller foxtrot. Att tydligt variera dansen efter känsla och hastighet på låten.
Upplägg: Teori och praktik varvas hela tiden. Du förfinar dina danssteg och lär dig att enkelt hantera olika dansriktningar samt stegvariationer. Fler turer i slingor lärs ut anpassat efter varje grupps behov och önskemål. Du förfinar och utökar dina variationer på grundstegen, att hålla ramen samt mer teori och teknik. Du fördjupar din känsla för dansen och lär dig att skapa din dansstil varierande efter hastighet och känsla i musiken. Vi använder armar och kroppen för att skapa attityd, mer individuell dansstil. I bugg ökar hastigheten på musiken, och ibland övar vi till lugnare låtar. I foxtrot får du dansa till lugnare låtar och ibland till snabbare musik. I en kurs med både bugg och foxtrot dansar vi bugg ca 2/3 av tiden och foxtrot ca 1/3 av tiden.


Innehåll bugg- och foxtrot- 4 kurs
Du lär dig nya, komplexa turer och övar på att dansa med känsla och inlevelse. Vi blandar olika stilar, gammalt och nytt, så att du kan dansa med alla på fester och på uteställen.
Mål: Att lära sig rätt timing, musikanpassning och få en mer individuell dansstil. Att behärska nya, mer komplexa turer. Att kunna använda armar och hela kroppen för att skapa inlevelse, känsla och attityd i samspel med danspartnern och musiken, att lyssna in sin danspartner.
Upplägg: Du får öva på att hitta rätt placering och olika sätt att förflytta dig då du lär dig nya turer. Förarna får öva på att dansa både i normal takt och i halvtakt. Följarna får lära sig spin, dubbel hastighet i vissa snurrar i bugg. Alla övar på kickar i bugg och andra nya stegvariationer samt musikinlevelse och samspel. I bugg ökar hastigheten på musiken, och ibland övar vi till lugnare låtar. I foxtrot får du dansa till lugnare låtar och ibland till snabbare musik. I en kurs med både bugg och foxtrot dansar vi bugg ca 2/3 av tiden och foxtrot ca 1/3 av tiden.Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Istidsgatan 53, 906 55 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49